Dr. Oetker Gelfix Super směs na přípravu ovocných džemů a marmelád 3:1 25 g
Dr. Oetker Gelfix Super směs na přípravu ovocných džemů a marmelád 3:1 25 g
Gelfix Super směs v prášku na přípravu ovocných džemů a marmelád. S pektiny z Jablek a Citrusových plodů. 3:1 1000 g ovoce a 350 g Cukru.
- Želírující přípravek pro zachování velmi výrazné ovocné chuti při použití minimálního množství Cukru.
- Gelfix 3:1 je vhodný pro všechny, kteří chtějí šetřit kalorie a kteří si rádi vychutnají maximální chuť ovoce.
- Je též vhodný pro diabetiky, neboť normální cukr je možné nahradit umělými sladidly.
Jeden sáček vystačí na 1 000 g ovoce a 350 g Cukru a vaří se pouze 6 minut. Tento výrobek doporučujeme používat při přípravě džemů s velmi sladkým nebo velmi zralým ovocem. S Gelfixem Super 3:1 bude Váš hotový džem obsahovat až 73% ovoce.
Očištěné a vypeckované ovoce nakrájíme na velmi malé kousky nebo rozemeleme. Odvážíme 1000 g ovoce a dáme do většího hrnce. Obsah balíčku Gelfix Super smícháme se dvěma lžícemi Cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Gelfix Super přidáváme vždy před cukrem. Přidáme zbytek Cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání a probublávání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem a otočíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
Tip:
zkouška želírovací schopnosti 1-2 kávové lžičky horkého hotového džemu kápneme na talířek. Pokud je džem i po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 lžičky Kyseliny citrónové Dr. Oetker.
Fruktóza, želírující látka (pektin), regulátor kyselosti (kyselina Citrónová), konzervant (Kyselina Sorbová), Palmový olej. Může obsahovat stopy Mléka, vajec, pšeničné a lupinové mouky.