Kitl Syrob BIo Bodzavirág szirup kézzel szedett virágokból házi limonádékhoz 500 ml
Poctivý hustý sirup z ručně sbíraných čerstvých květů bezu černého. Květy jsou z vlastních BIO odrůdových keřů. Je bohatý na látky Aromatické i zdraví prospěšné. Je skvělý pro přípravu osvěžujících domácích limonád. Zalitý horkou vodou a ozdobený kouskem Jablíčka a hřebíčkem, jej můžete vychutnat jako skvělý horký nápoj.
Dávkování Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.
Skladování Skladujte v chladu a temnu. Bylinné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dnů. Baleno v ochranné atmosféře dusíku.
Recepty na domácí bezovou šťávu Kitl Syrob Bezový vyrábíme na základě tradičních receptů z ručně sbíraných květů bezu, které macerujeme za studena. Připravili jsme několik tipů, na jejichž základě si můžete vyrobit tradiční bezovou šťávu sami doma.
Převaříme 4l vody a necháme vychladit. Do vody dáme 40 velkých květů Černého bezu (netrháme po dešti a odstraníme stopky - jsou hořké). K tomu přidáme na kolečka nakrájený a omytý bio citron bez pecek a 10 dkg kyseliny citronové. Necháme louhovat 24 hodin. Potom přecedíme a mícháním rozpustíme cukr. Slijeme do suchých, čistých lahví a uchováme v lednici.
Květy Černého bezu zalijeme vařící vodou, přidáme cukr, nádobu přikryjeme a dáme na chladné místo. Občas zamícháme. Po třech dnech přecedíme, slijeme do lahví. Po zředění vodou získáme léčivý nápoj při nachlazení.
Cukr rozpustíme v horké vodě a nalijeme do demižonu. Přidáme ostatní suroviny, zamícháme, uzavřeme a necháme pět dní zrát. Scedíme a podáváme vychlazené.
Oprané květy zalijeme převařenou vodou, přidáme ocet a necháme jeden den odstát. Poté scedíme, přidáme cukr, necháme přejít varem a horké nalijeme do lahví.
Květy namočit na 24 hod s kyselinou Citronovou, potom scedit. K tomu rozpustit 4 kg Cukru a vymačkat deset Citrónů.
Sirup z květů Černého bezu 30 rozkvetlých květů opereme pod tekoucí vodou. Potom v hrnci svařujeme ¾ l vody s květy tak dlouho, až se voda vyvaří na polovinu. Pak všechno odstavíme do chladna a necháme 24 hodin vyluhovat. Druhý den šťávu scedíme, přidáme ¾ kg Cukru, šťávu z jednoho citronu a vaříme tak dlouho, až se sirup začne táhnout. Vychladlý nalijeme do lahví a dobře zazátkujeme. Bezový sirup se přidává do čaje při kašli a pro pocení. Někdy se mazal i na chleba.
Bezová limonáda Svaříme 5 l vody, dáme do ní asi ½ kg Cukru, ale může být i 1 kg, 3-4 na kolečka nakrájené citrony a 15 koleček kvetoucího Černého bezu. Přidáme-li ještě drtínek rozdrobených kvasnic, bude proces zrání probíhat rychleji. Pak láhev zavážeme a postavíme do stínu. Za několik dní se cukerný roztok změní ve vynikající nápoj.
Recept na mákovo-limetkové lívanečky s bezovým sirupem (Vytvoříte až 10 palačinek střední velikosti pro 2-3 osoby.)
Postup přípravy: Do vysoké skleničky s ledem dáme čerstvou Mátu a na plátky nakrájenou polovinu Limetky. Přidáme Bezový Syrob Kitl a trochu sody. Promícháme a vše zalijeme Proseccem. Můžeme ozdobit měsíčkem Limetky.
Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1486 kJ/350 kcal, Tuky <0,1 g; z toho nasycené Mastné kyseliny <0,1 g; Sacharidy 87 g, z toho Cukry 87 g, bílkoviny <1 g, sůl <0,1 g.
Informace pro diabetiky: výrobek je možné v omezeném množství a po konzultaci s lékařem užívat diabetiky 1. i 2. typu, musí se ale započítat do denního příjmu energie.
KITL SYROB – PRO ZDRAVÉ DOMÁCÍ LIMONÁDY
Kitl Syrob jsou vynikající husté sirupy vyráběné podle tradičních domácích předpisů. Mají lahodnou chuť a jsou ideální pro přípravu domácích limonád, horkých nápojů i k ochucení koktejlů nebo různých dalších drinků. Syroby se vyrábí z čerstvých bylin v BIO kvalitě. Rostliny zpracováváme za studena, díky tomu jsou sirupy bohaté na látky zdraví prospěšné, Aromatické a chuťové.
Proč se sirup jmenuje Syrob? Chtěli jsme vyrábět bezový sirup tak, jak se po staletí v domácnostech vyráběl a jak si jej mnozí dělají dodnes. Šli jsme do turnovského muzea za paní ředitelkou Vladimírou Jakouběovou, etnografkou a spisovatelkou, zda by pro nás v archívech neměla nějaký starý recept. Měla - jmenoval se "Syrob z černobejlí". Jak už je asi podle názvu pro černý bez jasné, recept pochází z Podkrkonoší a náš Syrob se tudíž nemohl jmenovat jinak.
Proč si koupit Syrob? Nejlepší sirup na světě je ten, který si sami uděláte doma.
Nicméně, je to poměrně pracné a zdlouhavé, zašpiníte si u toho celou kuchyň a spotřebujete spoustu elektrické energie. Rostliny jsou k dispozici jen během části roku. A konečně, ne pokaždé se vám sirup povede, občas se ve sklepě zakalí, nedej-li - láhev zkvasí a vybuchne.
Takže pro všechny, kteří nemají čas nebo sílu si sirupy vyrábět doma, nabízíme druhé nejlepší sirupy na světě. Celoročně a ve stálé špičkové kvalitě.
Recyklujte Kitl lahve. Stačí je tak, jak jsou hodit do kontejneru na barevné sklo. Podle vyjádření sklárny opravdu není nutné z lahve odstraňovat ani papírovou etiketu, ani víčko. S obalem si bez potíží poradí.