Kitl Syrob Bio Okurka sirup pro domácí limonády 500 ml
A je na světě! Další skvělý syrob od Kitlu tentokrát Příchuť Okurka. Vhodný do horkých letních dní.
Unikátní Bio okurkový sirup od firmy Kitl. Vynikající hustý sirup vyrobený v České republice z Okurek v Bio kvalitě. Je skvělý pro přípravu domácích osvěžujících limonád a k ochucení nealkoholických i alkoholických nápojů a koktejlů.
Zajímavosti o okurce
Okurka je původně tropická rostlina pocházející z Asie. Před více než 4 tisíci lety ji začali pěstovat Indové, od nichž se pak díky starým Řekům a Římanům rozšířila do Evropy. A byla tak populární, že císař Tiberius ji vyžadoval na stole každý den, a to i v zimě. Okurky měly tehdy své místo i v léčitelství. Slavný filosof a spisovatel Plinius Starší zanechal na čtyřicet osvědčených receptů. Staří Římané věřili, že Okurka ochrání před kousnutí škorpionem nebo zaplaší myši. Ženy, jež chtěly otěhotnět, ji nosily zavěšenou u pasu. V současné době je Okurka nedílnou součástí většiny světových kuchyní. Recepty jsou rozmanité, od sladkého okurkového koláče až po výtečnou domácí limonádu.
Typ produktu
Přírodní produkt
Dávkování
Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.
Skladování
Skladujte v chladu a temnu. Bylinné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dnů. Baleno v ochranné atmosféře dusíku.
Recepty z Kitl Syrob Okurka Bio
Okurková Biolimonáda
Okurkový Syrob, plátky Bio okurky a led zalijte vychlazenou sodovkou.
Okurkové Virgin Mojito
Na dně skleničky podrťte čerstvou Mátu, limetku a led, zalijte Okurkovým Syrobem a perlivou vodou. Přidáte-li bílý rum nebo vodku, nápoj ztratí svoji nevinnost, ale léto bude zábavnější!
Koktejl G.O.T.
Božský koktejl vykouzlíte smícháním dobrého Ginu, okurkového Syrobu a Tonicu. Dobrou chuť!
Okurková zmrzlina
Okurkový Syrob smíchejte s rozmixovanou okurkou, vodou, cukrem a sněhem z vaječného bílku. Dejte zmrazit a každou půlhodinu promíchejte, dokud směs neztuhne.
třtinový cukr*, Okurková šťáva* (Cucumis sativus L., 5%), regulátor kyselosti: kyselina Citrónová, Koncentrát spiruliny, Koncentrát světlice barvířské, přírodní aroma.
*z ekologického zemědělství
Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1454 kJ/346 kcal, Tuky < 0,1 g, z toho nasycené Mastné kyseliny < 0,1 g, Sacharidy 85 g, z toho Cukry 85 g, bílkoviny < 0,1 g, sůl < 0,1 g.
Informace pro diabetiky: výrobek je možné v omezeném množství a po konzultaci s lékařem užívat diabetiky 1. i 2. typu, musí se ale započítat do denního příjmu energie.
KITL SYROB – PRO ZDRAVÉ DOMÁCÍ LIMONÁDY
Kitl Syrob jsou vynikající husté sirupy vyráběné podle tradičních domácích předpisů. Mají lahodnou chuť a jsou ideální pro přípravu domácích limonád, horkých nápojů i k ochucení koktejlů nebo různých dalších drinků. Syroby se vyrábí z čerstvých bylin v BIO kvalitě. Rostliny zpracováváme za studena, díky tomu jsou sirupy bohaté na látky zdraví prospěšné, Aromatické a chuťové.
Proč se sirup jmenuje Syrob?
Chtěli jsme vyrábět bezový sirup tak, jak se po staletí v domácnostech vyráběl a jak si jej mnozí dělají dodnes. Šli jsme do turnovského muzea za paní ředitelkou Vladimírou Jakouběovou, etnografkou a spisovatelkou, zda by pro nás v archívech neměla nějaký starý recept. Měla - jmenoval se "Syrob z černobejlí". Jak už je asi podle názvu pro černý bez jasné, recept pochází z Podkrkonoší a náš Syrob se tudíž nemohl jmenovat jinak.
Proč si koupit Syrob?
Nejlepší sirup na světě je ten, který si sami uděláte doma.
Nicméně, je to poměrně pracné a zdlouhavé, zašpiníte si u toho celou kuchyň a spotřebujete spoustu elektrické energie. Rostliny jsou k dispozici jen během části roku. A konečně, ne pokaždé se vám sirup povede, občas se ve sklepě zakalí, nedej-li - láhev zkvasí a vybuchne.
Takže pro všechny, kteří nemají čas nebo sílu si sirupy vyrábět doma, nabízíme druhé nejlepší sirupy na světě. Celoročně a ve stálé špičkové kvalitě.

Recyklujte Kitl lahve. Stačí je tak, jak jsou hodit do kontejneru na barevné sklo. Podle vyjádření sklárny opravdu není nutné z lahve odstraňovat ani papírovou etiketu, ani víčko. S obalem si bez potíží poradí.
A termék még nincs minősítve