Keresés
Kosár
üres
Menü

Kyselina citrónová do potravin osvědčený přípravek pro domácnost sáček 100 ml

Elfogyott
Kyselina citronová se používá v nezbytném množství při zavařování a konzervaci ovoce a zeleniny, k výrobě džemů, marmelád, povidel a klevel. Při přípravě ovocných šťáv v množství max. 3 g / kg 100 % šťávy. Dále se používá k dochucování ovocných salátů či salátových zálivek kompotů a nápojů. Kyselinou citronovou lz... több
Közös ár: NaN  (-NaN%)
9.09 Kč ÁFA nélkül
dnů:2
11 Kč
ks
Válasszon kedvezményes csomagot
Mennyiségi kedvezmények
Leírás és paraméterek
Použití
Složení
Důležité upozornění
Felülvizsgálat (0)

Kyselina citrónová do potravin osvědčený přípravek pro domácnost sáček 100 ml

Kyselina Citronová se používá v nezbytném množství při zavařování a konzervaci ovoce a zeleniny, k výrobě džemů, marmelád, povidel a klevel.

  • Při přípravě ovocných šťáv v množství max. 3 g / kg 100 % šťávy.
  • Dále se používá k dochucování ovocných salátů či salátových zálivek kompotů a nápojů.
  • Kyselinou Citronovou lze též odstraňovat vodní kámen nebo čistit skvrny od rzi apod.

Nalezneme ji hlavně v nealkoholických nápojích, džusech, víně, tucích, instantních nápojích,  v marmeládě, kandovaném a mraženém ovoci, mražených mléčných výrobcích, v sýrových pomazánkách, majonéze, v salátovém dresingu a mnoha dalších potravinách. Kyselinu Citronovou nalezneme také v kosmetice, farmaceutických výrobcích a v chemické výrobě.

Ideální pomocník pro odstranění vodního kamene: večer aplikujete ráno máte čisto - stejný účinek jako ocet, ale nezapáchá! Do potravin jako okyselovadlo, konzervační látka.

ParaméterekÖsszehasonlítás
Výrobce
Proxim s.r.o.
Balení
100

Kyselina Citronová má mnoho využití. V potravinách je to především díky schopnosti regulovat jejich kyselost a Zásaditost. Taktéž zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní, proto se používá i jako konzervant. V tucích a olejích zabraňuje žluknutí a nežádoucí změny barvy a působí zde jako andioxidant

1. Při zavařování ovoce a zeleniny.
2. Na dochucení ovocných salátů, kompotů a salátových zálivek.
3. Na podporu želírovacího procesu při výrobě džemů, marmelád a želé.
4. Na dochucení nápojů.
5. Na odstranění vodního kamene, např. v kávovarech apod.
6. Zabraňuje růstu bakterií a plísní
7. Antioxidant

Jednu lžičku kyseliny citronové rozpustíme v 1 l vody a oloupané plody určené ke konzervaci ponoříme do tohoto roztoku. Takto můžeme výhodně ošetřit plody před následnou konzervací, např. sušením nebo záhřevem.

Kyselinu Citronovou lze použít i při odstraňování vodního kamene, např. ve varných konvicích, kávovarech.

Jedná se o slabou kyselinu z karboxylové skupiny. Přirozeně se vyskytuje v Citrusových plodech, zejména v citrónech, limetkách, grepech, pomerančích a v menší míře i v dalším ovoci a zelenině.

Kyselina Citrónová monohydrát - potravinářská, E330 
C3H4(OH).(COOH)3.H2O, CAS: 5949-29-1, ES: 201-069-1
Baleno v PE pytli.

Výroba
Způsobů výroby je několik. Přírodní cestou lze kyselinu Citronovou získat ze šťávy Citrusů fermentací surového Cukru. Běžná průmyslová výroba však využívá plísňovou kulturu Aspergillus niger a sacharózu (zejména Melasa, hydrolyzovaný Kukuřičný škrob, či jiné levně získávané Cukry). Přidáním hydroxidu vápenatého (známý jako hašené vápno) vznikne sůl z níž se díky kyselině sírové získá konečná Kyselina Citronová. Roční celosvětová výroba je odhadována na 1,7 milionu tun z čehož více než polovinu produkuje Čína. 

Obecně je kyselina Citrónová považována za bezpečnou látku a v nezbytném množství může být přidávána do všech potravin včetně dětské výživy. V USA je zařazena do seznamu GRAS látek. Nadměrným požíváním kyseliny citronové může dojít k poškození zubní skloviny. Například konzumováním samotných Citrónů. Jako všechny kyseliny při kontaktu s okem vyvolá dráždivou reakci, ve větší koncentraci a množství může způsobit oslepnutí. Množství v potravinách je ale daleko pod touto hranicí.

Díky poplašným řetězovým emailům byla kyselině citronové připsána spousta špatných vlastností, zejména karcinogenita. Skutečně se jedná o špatnou informaci, která vznikla špatným překladem slova Krebs. Toto slovo v němčině znamená opravdu rakovinu, ale ve spojení s kyselinou Citronovou se jedná o vědce Hanse Krebse, který v roce 1953 získal Nobelovu cenu za objevení tzv. Citrátového cyklu, někdy také nazývaného Krebsův cyklus.

A termék még nincs minősítve
Související produkty

Kyselina citrónová do potravin osvědčený přípravek pro domácnost sáček 100 ml

E-mail cím, amelyre kap egy választ
Adjon meg egy kapcsolattartó telefonszámot
A kérése, legalább 3 karakter
Termék figyelése
Adja meg a feltételeket és az e-mailt, amelyre az üzenetet el szeretné küldeni, ha ezek a feltételek teljesülnek
Utolsó látogatás
VMD Drogerie s.r.o.
Paceřická 2773/1
19300 Praha 9
Česká republika
Üzleti azonosítószám: 06148735
Adószám: CZ06148735
Čeština
cz
Hungarian
hu