Pikanta kořenící přípravek sypký se solí a cukrem k nakládání okurek, zeleniny a hub 200 g
Pikanta kořenící přípravek sypký se solí a cukrem k nakládání okurek, zeleniny a hub 200 g
Pikantní nakládací směs koření soli a Cukru k přípravě nálevu na zeleninu. Neobsahuje žádné chemické Konzervanty.
Do této kategorie řadí výrobky na bázi jedlé kamenné soli s Jódem a Fluórem, solící směs se sníženým obsahem Sodíku pro dochucování pokrmů, kořenící přípravky, nakládací přípravky na nakládání zeleniny, hub, utopenců i masných výrobků.
- Nálev připravíme 1,2 až 1,4 l pitné vody a 0,4-0,45 l 8% octa.
- Do směsi nasypeme obsah sáčku a mírným varem asi 15 minut povaříme.
- Omyté okurky nebo jinou zeleninu narovnáme do čistých sklenic.
- Můžeme přidat pár koleček Mrkve, cibule nebo křenu.
- Zeleninu zalijeme nálevem tak, aby byla zcela ponořená.
- Sklenice uzavřeme a sterilujeme při teplotě 85°C.
- Výrobek je vhodný ke spotřebě po třech týdnech.
Obsah sáčku stačí k přípravě nálevu na 5 sklenic nakládané zeleniny objemu 0,75 l.
Výrobek se stane pikantnějším, ponecháme-li koření v nálevu. Zvlhnutí nebo ztvrdnutí výrobku není na závadu jakosti nebo použití.
Nakládací přípravky pod značkou Pikanta slouží k přípravě nálevu na okurky, papriku, houby, zeleninu, ale také utopence. Společnost nabízí celkem tři výrobky, které se liší svým složením, především pak obsahem Cukru. Kromě druhu Pikanta Piko, který obsahuje chemický konzervant, takže naložené produkty již není třeba sterilizovat, zbývající dva druhy neobsahují chemické Konzervanty a výrobky s nimi připravené je nutno sterilizovat.