Keresés
Kosár
üres
Menü
Sušené kultury vinných kvasinek. Obsah sáčku stačí na prokvašení 10-ti litrů. Suché kvasinky Vínka se před vlastním kvašením vína nechají rozmnožit: obsah balíčku se vsype do lahvičky o obsahu 150 ml, naplní se do 3/4 ovocnou šťávou a nechá se po dobu 72 hodin při teplotě 25°C. ... több
Közös ár: 15.2  (-58%)
5.71 Kč ÁFA nélkül
Raktáron > 5 ks
6.4 Kč
ks
Válasszon kedvezményes csomagot
Mennyiségi kedvezmények
Leírás és paraméterek
Použití
Felülvizsgálat (0)
Letöltés

Vínka Élesztő tápanyag 1,6 g

Sušené kultury vinných kvasinek. Obsah sáčku stačí na prokvašení 10-ti litrů.

Suché kvasinky Vínka se před vlastním kvašením vína nechají rozmnožit:

  • obsah balíčku se vsype do lahvičky o obsahu 150 ml, naplní se do 3/4 ovocnou šťávou a nechá se po dobu 72 hodin při teplotě 25°C. 
ParaméterekÖsszehasonlítás
Výrobce
Frutana s.r.o.
Balení
100

Obsah l sáčku živné soli Vínka stačí pro dodání živin pro dostatečný narůst kvasinek pro kvašení 10 litrů.

Postup při přípravě vína:

  • Dobře vyčištěná, horkou vodou vymytá kvasná nádoba o obsahu 10 l se naplní do 9/10 ovocnou šťávou, upravenou cukrem a vodou podle tabulky. Nedoporučuje se láhev plnit více, aby šťáva při bouřlivém kvašení nevytekla. Do šťávy se dokonale spláchnou rozmnožené kvasinky, připravené podle návodu a l sáček živné soli Vínka a uloží se do místnosti, ve které je asi 20 až 25°C.
  • Při přípravě vína z ovoce, které se nelisuje (celé plody), např. Šípky, Trnky, dále z povidel a chlebových kůrek se doporučuje použít dvojnásobného množství kvasinek, tj. 2 sáčky na 10 litrů vína.
  • Při přípravě vína ze sušeného ovoce se doporučuje ovoce svařit s vodou a cukrem.
  • Po bouřlivém kvašení se doplní kvasná nádoba svařenou ochlazenou vodou a víno se ponechá dokvasit.
  • Po ukončení kvašení, obvykle za 3-6 týdnů se víno stočí z usedlých kalů gumovou vyvařenou hadičkou do čisté, nejlépe vyvařené nádoby tak, aby se kvasničný sediment nezvířil. Nádoba naplněná vínem až po hrdlo se uzavře buď opět kvasnou, nebo čistou zátkou korkovou a nechá se asi 2 měsíce stát. Po této době se provede druhé stáčení vína z kalů a to již přímo do lahví. U běžných druhů ovoce se nevylučuje použití kvasinek bez přídavků živné soli.

Předpis na 10 litrů vína:

Druh Vína
šťáva
ovoce celé
cukr
voda
živná sůl
kvasinky
(ovoce)
[ litr ]
[ kg ]
[ kg ]
[ litr ]
[ balení ]
[ balení ]
rybízové
3,5
 
2,25
5
1
1
Angreštové
5
 
2,25
3,5
1
1
třešňové
7
 
1,75
2
1
1
Višňové
4
 
2,25
4,5
1
1
Borůvkové
6
 
2
3
1
1
Borůvkové
 
7,5
2,25
doplnit
1
1
jablečné
8
 
1,75
1
1
1
hruškové
8
 
1,75
1
1
1
ostružinové
5,5
 
2,25
3
1
1
ostružinové
 
7
2,5
doplnit
1
1
malinové
5,5
 
2,25
3
1
1
malinové
 
3,5
2,5
doplnit
1
1
šípkové
 
3
2,5
doplnit
1
1
trnkové
 
3,5
2,5
doplnit
1
1
jeřabinové
 
3
2,5
doplnit
1
1
ze suš.šípků
 
1
2,5
doplnit
1
1
ze suš.ovoce
 
1,5
2,25
doplnit
1
1
z povidel
 
1
2
doplnit
1
1
z chleb.kůrek
 
0,6
2,5
doplnit
1
1


Šťáva z některého ovoce je málo kyselá (např. z Hrušek, z třešní apod.), a proto by i víno mělo mdlou chuť. Takové víno lze přikyselit kyselinou Citronovou. Uvedená receptura odpovídá pro ovoce průměrně sladké. Je-li ovoce méně sladké, je nutno množství Cukru úměrně zvýšit. Předepsané množství šťávy lze snížit, avšak každý litr nutno nahradit l litrem vody a 25 dkg Cukru. Vína připravená podle této receptury jsou suchá až mírně nasládlá. Chceme-li připravit vína dezertní (sladká), zvýšíme podíl Cukru o 0,5 kg na 10 litrů vína a hotové víno dosladíme na každý litr vína podle chuti 5 až 10 dkg Cukru.

A termék még nincs minősítve
Bezpečnostní list
Související produkty

Vínka Élesztő tápanyag 1,6 g

E-mail cím, amelyre kap egy választ
Adjon meg egy kapcsolattartó telefonszámot
A kérése, legalább 3 karakter
Termék figyelése
Adja meg a feltételeket és az e-mailt, amelyre az üzenetet el szeretné küldeni, ha ezek a feltételek teljesülnek
Utolsó látogatás
Ing. Josef Chmelař
Masarykova 145
69801 Veselí nad Moravou
Česká republika
Üzleti azonosítószám: 18201130
Adószám: CZ531123159
Čeština
cz
Hungarian
hu