Labeta Želírovací cukr 2:1 500 g
Popis a parametry
Použití
Složení
Recenze (0)
Labeta Želírovací cukr 2:1 500 g
cukr želírovací - nejsnadnější cesta od ovoce k džemu. Dělat správné věci zabere čas. To ale neplatí, když se chystáte dělat džem!
- Želírovací cukr = jde o směs želírovacího prostředku s cukrem, který pouze přimícháte k ovoci a vaříte.
Existují 3 typy
- Klasik 1:1 (pro kyselejší ovoce),
- Extra 2:1 (pro středně sladké ovoce)
- Super 3:1 (na velmi sladké ovoce).
ParametryPorovnání
Výrobce
Labeta, a.s.
- Očištěného a vypeckovaného ovoce (900-1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme.
- Chceme-li vyrobit tužší marmeládu nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce, jako jsou Třešně, višně, Maliny, použijeme pouze 800-900 g ovoce.
- Do připraveného ovoce vsypeme obsah sáčku a dobře promícháme.
- Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut.
- Dochutíme kyselinou Citronovou, můžeme přidat ještě cukr.
- Odebereme případnou pěnu a naplníme umyté suché sklenice.
- Víčkem uzavřené sklenice otočíme na 5 minut dnem vzhůru.
Marmeládu lze připravit také v domácí pekárně.
Skladování
Skladujte v suchu!
cukr, želírující látky (Guma guar, xanthan, pektiny, Guma tara, karubin), konzervant: Sorban draselný, antioxidant: Kyselina Sorbová, kyselina: Kyselina Citronová, extrakt z oregána.
Produkt zatím nehodnocen
Labeta Želírovací cukr 2:1 500 g
Naposledy navštívené