Ovce v květované sukni 15 cm

Velikonoční beránek - symbol záchrany!!!! Beránek patří na velikonoční stůl stejně jako kapr na vánoční stůl. Symbol beránka byl velmi rozšířený již v předkřesťanské tradici v celé středomořské civilizaci, ovládané po tisíciletí pastevci. V hebrejské tradici symbolizovaly ovce Izraelitu jako člena "Božího stáda". Kri... více
Běžná cena: 33.5  (-40%)
16.69 Kč bez DPH
dnů:2
20.2 Kč
ks
Vyberte si zvýhodněné balení
Množstevní slevy
Popis a parametry
Recenze (0)

Ovce v květované sukni 15 cm

Velikonoční beránek - symbol záchrany!!!!

Beránek patří na velikonoční stůl stejně jako kapr na vánoční stůl.

Symbol beránka byl velmi rozšířený již v předkřesťanské tradici v celé středomořské civilizaci, ovládané po tisíciletí pastevci. V hebrejské tradici symbolizovaly ovce Izraelitu jako člena "Božího stáda". Kristus je nazýván Beránkem Božím na znamení čistoty, nevinnosti a poslušnosti. Je Velikonočním Beránkem nového Izraele, jehož krev zachránila pokřtěné od hříchu a smrti.

Beránek jako obřadní pokrm je znám už od středověku. 

„Hle, beránek Boží, který snímá hřích světa." Janovo evangelium 1, 29 
Velikonoční Beránek je spjat s biblickými dějinami. Od dob Mojžíše tvořil součást bohoslužebné oběti. O Velikonocích měla každá izraelská rodina v chrámě obětovat beránka. Jeho krev byla donesena k oltáři. Beránek byl pak doma upečen a podáván s nekvašeným chlebem a hořkými bylinami. Bylo to na uctění „ velké noci", při které izraelský národ vyšel z egyptského otroctví. 

Velikonoční beránek - recept 

Suroviny: 240 g polohrubá mouka,200 g Cukru krupice, 1 vanilkový cukr,2 vejce, 4 bílky,4 žloutky, trochu citrónové kůry

Postup: Do mísy dáme 2 vejce,4 žloutky, vanilkový a krupicový cukr, Citronovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny lehce vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný ze 4 bílků. Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku. Do formy poté vlijeme připravené těsto a formu zaklopíme. Beránka upečeme dorůžova v předehřáté troubě na 190°C . Upečeného a ještě teplého beránka vyklopíme z formy. Až beránek vychladne, vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme Citronovou šťávu. Vzniklou polevou beránka zdobíme.

Ovce v květované sukni 15 cm

ParametryPorovnání
Výrobce
Made in PCR
Balení
1
Produkt zatím nehodnocen
Související produkty
Varianty tohoto produktu

Ovce v květované sukni 15 cm

Email, na který Vám přijde odpověď
Zadejte kontaktní telefon
Vaše přání, alespoň 3 znaků
Hlídání produktu
Zadejte podmínky a email, na který chcete poslat zprávu při splnění těchto podmínek
Naposledy navštívené
Ing. Josef Chmelař
Masarykova 145
69801 Veselí nad Moravou
Česká republika
IČO: 18201130
DIČ: CZ531123159
Čeština
cz
Hungarian
hu