Pektogel želírovací přípravek sypký 40 g
Pektogel želírovací přípravek sypký 40 g
Želírující přípravek sypký pro přípravu džemů, marmelád a rosolů.
- Suroviny: 1000 g ovoce nebo ovocné šťávy, 1000-1200 g Cukru, 1 balení Pektogel.
- ČESKÝ VÝROBEK od tradiční firmy: Alibona, česká firma se stoletou tradicí.
Údržnost zavařeniny je možno zvýšit přídavkem konzervačního přípravku kys. sorbové v dávce 0,7 g (1/4 kávové lžičky) před koncem varu. Skladujte na suchém a chladném místě.
1. Očištěné a vypeckované ovoce nakrájíme na malé kousky nebo rozemeleme.
2. Odvážíme 1000 g ovoce nebo ovocné šťávy, dáme do většího hrnce a přivedeme k varu. Dle druhu ovoce vaříme min. 5 minut pro odpaření přebytečné vody.
3. Smícháme 1 balení Pektogelu s 2 lžícemi Cukru a dáme stranou.
4. K ovoci nebo ovocné šťávě přidáme zbytek Cukru a přivedeme k varu, vaříme 3 minuty a odstavíme.
5. Případně vznikající pěnu opět postupně odebíráme.
6. Horkou zavařeninu plníme do suchých, předehřátých sklenic. Sklenice ihned uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a ponecháme, dokud sklenice nezchladnou. Pro zjištění hustoty džemů můžeme vzít lžičku hotového džemu a kápnout ji na malý talířek. Pokud je džem po vychladnutí málo hustý, přidejte ke zbytku směsi 1 kávovou lžičku kyseliny citronové.
cukr, želírující látka pektin, Kyselina Citronová.