Praganda - Rychlosůl, řeznická solící nakládací směs 250 g
Praganda - Rychlosůl, řeznická solící nakládací směs 250 g
Praganda je speciální solící směs na uzenářské výrobky. Tato sůl zaručuje krásnou barvu masa, ochranu masa před mikroorganismy a rychlé proležení. Solící dusitanová směs Praganda® (tzv. rychlosůl) se používá k nakládání a předúpravě masa, určeného pro další zpracování do masných výrobků, konzerv a polokonzerv.
- Zajišťuje stabilitu vybarvení a chuťové vlastnosti masných výrobků.
- Praganda® nesmí být používána k přímému solení potravin a hotových pokrmů.
- Je určena výhradně pro použití v masném průmyslu.
Uzené maso - kusy masa se nasolí směsí PRAGANDA (20 - 30 g/1 kg masa). Nasolené maso se nechá asi 2 dny v chladu zaležet. Poté se zalije lákem (na 1 litr vody se použije 100 g PRAGANDY) a nechá se zaležet až 10 dnů v chladnu, přičemž se doporučuje po 2 - 3 dnech maso překládat. Zaležené maso udíme obvyklým způsobem.
Domácí klobásy - k 1 kg nakrájeného masa přidáme asi 25 g směsi PRAGANDA, promícháme a necháme v chladnu proležet 1 - 2 dny. Po proležení přidáme ostatní přísady (koření, česnek apod.), promícháme, naplníme do střev a zaudíme.
Jedlá Kamenná sůl 98 %, cukr, dusitan sodný, dextróza, škrobový sirupobsah dusitanu sodného: max. 0,3 %
Skladovat při teplotě do 30 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70 %. Chraňte před dětmi. Nebezpečí při požití.