Semo Cibule kuchyňská jarní Karmen 2 g

Poloraná, karmínově červená až fialová Ploše kulovitého tvaru určená jak pro přímé jarní výsevy, tak pro pěstování ze sazečky. Dužnina je velmi jemná, bílá, pevná, s karmínově červeným probarvením mezi jednotlivými suknicemi Výborné pikantní chuti Skladovatelná odrůda, výnos a intenzita vybarvenosti je na světové ú... více
Běžná cena: 27.8  (-38%)
15.45 Kč bez DPH
dnů:2
17.3 Kč
ks
Vyberte si zvýhodněné balení
Množstevní slevy
Kód: 85295
EAN: 8590396055101
Značka: Semo
Popis a parametry
Recenze (0)

Semo Cibule kuchyňská jarní Karmen 2 g

  • Poloraná, Karmínově červená až fialová
  • Ploše kulovitého tvaru určená jak pro přímé jarní výsevy, tak pro pěstování ze sazečky.
  • Dužnina je velmi jemná, bílá, pevná, s Karmínově červeným probarvením mezi jednotlivými suknicemi
  • Výborné pikantní chuti
  • Skladovatelná odrůda, výnos a intenzita vybarvenosti je na světové úrovni

Vynikající salátová cibule vhodná především pro konzum v syrovém stavu. Při zpracování vyššími teplotami dochází k nežádoucí změně barvy. Průměrná hmotnost cibule sázené je 69 g, seté 50 g. Průměrný výnos dosahuje 28 - 35 t /ha u seté a až 40 t /ha u sázené cibule.

Za sucha zaléváme. Plodina vyžaduje od poloviny červena ochranu fungicidy proti plísni cibulové.

Pěstování cibule z přímých výsevů.
Pro pěstování cibule jsou nejvhodnější středně těžké hlinitopísčité půdy v záhřevných polohách. Zařazujeme ji do druhé až třetí tratě s dobrou zásobou živin, s pH minimálně 5,5. Vyséváme co nejdříve na jaře, aby semena měla dostatek vláhy, do řádků 30 - 35 cm vzdálených, do hloubky 2-3 cm. V řádku jednotíme podle potřeby na 4 - 5 cm. V průběhu vegetace věnujeme pozornost kultivaci s cílem udržet provzdušněnou strukturu půdy. Závlaha je vhodná, ale pouze do poloviny července. V uzavřených polohách a ve vlhčím období vyžaduje cibule od poloviny června ochranu fungicidy proti plísni cibulové. Sklízíme, když je nať z poloviny rostlin polehlá a cibule mají žlutohnědou slupku. Dosoušíme na záhonech nebo na roštech.

Pěstování cibule ze sazečky.
K této technologii pěstování jsou vhodné zejména odrůdy Štutgartská a Všetana. Pro předpěstování sazečky vyséváme osivo od března do poloviny dubna hustě do řádků. Na 10 m2 potřebujeme přibližně 100 g osiva. V době, kdy cibulky dosáhnou sílu tužky, porost vytrháme a necháme na slunci zatáhnout. Optimální teplota pro skladování je do 5°C nebo nad 15°C. Příští rok sazečku vysazujeme na záhon brzy z jara tak, aby konec krčku mírně vyčníval nad povrch záhonu. Na metr čtvereční vysazujeme 100 - 300 g cibulek ve sponu 20 x 8 - 10 cm. Cibule pěstované ze sazečky mají oproti přímo setým cibulím horší skladovatelnost, ale podstatně ranější sklizeň.

Pěstování přezimujících odrůd.
Ozimé odrůdy jsou zajímavé zejména pro dosažení rané sklizně, protože dozrávají ještě dříve než cibule pěstované ze sazečky. Osivo vyséváme od poloviny srpna do začátku září (časný výsev způsobuje vybíhání, pozdní pak vymrzání nedostatečně vyvinutých rostlin). Po výsevu je nutné zabezpečit dostatek vláhy pro vzcházení rostlin tak, aby rostliny začaly rychle růst a do zámrazu dosáhly tloušťky minimálně 5 mm.

Produkt zatím nehodnocen
Související produkty

Semo Cibule kuchyňská jarní Karmen 2 g

Email, na který Vám přijde odpověď
Zadejte kontaktní telefon
Vaše přání, alespoň 3 znaků
Hlídání produktu
Zadejte podmínky a email, na který chcete poslat zprávu při splnění těchto podmínek
Naposledy navštívené
Ing. Josef Chmelař
Masarykova 145
69801 Veselí nad Moravou
Česká republika
IČO: 18201130
DIČ: CZ531123159
Čeština
cz
Hungarian
hu