Štutgartská sazečka cibule vážená 250 g

Odrůda s dobrými konzumními hodnotami a výbornou skladovatelností Cibule je ploše kulovitá, větší, se zlatožlutými až nahnědlými suknicemi Krček dobře zatahuje Dužnina je bílá, pevná, poněkud ostřejší chuti Není vhodná pro pěstování na těžších půdách Pěstuje se zejména ze sazečky Pro pěstování cibule jsou nejvh... více
Běžná cena: 41.8  (-22%)
29.11 Kč bez DPH
dnů:2
32.6 Kč
ks
Vyberte si zvýhodněné balení
Množstevní slevy
Kód: 39443
EAN: 8594158403162
Značka: Semo
Popis a parametry
Recenze (0)

Štutgartská sazečka cibule vážená 250 g

  • Odrůda s dobrými konzumními hodnotami a výbornou skladovatelností
  • Cibule je ploše kulovitá, větší, se zlatožlutými až nahnědlými suknicemi
  • Krček dobře zatahuje
  • Dužnina je bílá, pevná, poněkud ostřejší chuti
  • Není vhodná pro pěstování na těžších půdách
  • Pěstuje se zejména ze sazečky

Pro pěstování cibule jsou nejvhodnější středně těžké hlinitopísčité půdy v záhřevných polohách. Cibuli sazečku vysazujeme na záhon brzy z jara, kdy už nehrozí mrazy tak, aby konec krčku mírně vyčníval nad povrch záhonu. Na metr čtvereční vysazujeme 100 - 300 g cibulek ve sponu 20 x 8 až 10 cm. Cibule pěstované ze sazečky mají oproti přímo setým cibulím horší skladovatelnost, ale podstatně ranější sklizeň. V uzavřených polohách a ve vlhčím období vyžaduje cibule od poloviny června ochranu fungicidy proti plísni cibulové. Cibuli sklízíme, když je nať z poloviny rostlin polehlá a cibule mají žlutohnědou slupku. Dosoušíme na záhonech nebo na roštech.

Cibule obecná (Allium cepa) patří k základnímu koření. Je nepostradatelná v kuchyni při přípravě pokrmů. Jejím domovem je západní Asie – Afghánistán, Pákistán a Írán, kde se pěstovala už čtyři tisíce let před naším letopočtem. Jakost a intenzita cibulové chuti závisí na obsahu sírových sloučenin v těkavých silicích (typu alliin, Allicin). Těkavé sirné složky způsobují podráždění sliznice a slzení. Cibule obsahuje řadu důležitých vitamínů, minerálů a jejich solí např. síru, fosfor, vápník, Železo, Zinek, mangan, jód, sodík, draslík, Magnesium, vápník, proVitamín A, vitamíny B1, B2, B3 a vitamín C. Šťáva cibule obsahuje fytoncidy, látky s antibiotickými účinky. Smíchaná s Medem se užívá při nachlazení a bolestech v krku. Zelená nať pak se vyznačuje vysokým obsahem provitamínu A.

ParametryPorovnání
Výrobce
Seva - Flora s.r.o.
Balení
1
Produkt zatím nehodnocen
Související produkty

Štutgartská sazečka cibule vážená 250 g

Email, na který Vám přijde odpověď
Zadejte kontaktní telefon
Vaše přání, alespoň 3 znaků
Hlídání produktu
Zadejte podmínky a email, na který chcete poslat zprávu při splnění těchto podmínek
Naposledy navštívené
Ing. Josef Chmelař
Masarykova 145
69801 Veselí nad Moravou
Česká republika
IČO: 18201130
DIČ: CZ531123159
Čeština
cz
Hungarian
hu