Vínka sušené vinné kvasinky hlubokoprokvášející 0,6 g

Vinné sušené kvasinky zlepší kvasný proces. Kvašení bude dosahovat ješte mnohem lepších výsledků.  • obsah 1 sáčku kvasinek VÍNKA stačí na prokvašení cca 5 litrů ovocné šťávy (k přípravě 10 litrů vína) • suché kvasinky se před vlastním zakvašením nechají rozmnožit dle návodu • takto rozmnoženými kvasinkami se zakvasí ... více
Běžná cena: 16.8  (-54%)
6.88 Kč bez DPH
Skladem > 5 ks
7.7 Kč
ks
Vyberte si zvýhodněné balení
Množstevní slevy
Kód: 36216
EAN: 8594003170591
Značka: Vínka
Popis a parametry
Použití
Recenze (0)

Vínka sušené vinné kvasinky hlubokoprokvášející 0,6 g

Vinné sušené kvasinky zlepší kvasný proces. Kvašení bude dosahovat ješte mnohem lepších výsledků. 

• obsah 1 sáčku kvasinek VÍNKA stačí na prokvašení cca 5 litrů ovocné šťávy (k přípravě 10 litrů vína)
• suché kvasinky se před vlastním zakvašením nechají rozmnožit dle návodu
• takto rozmnoženými kvasinkami se zakvasí ovocná šťáva
• univerzální pro ovocná vína 

ParametryPorovnání
Výrobce
Frutana s.r.o.
Balení
1

Obsah l sáčku kvasinek stačí na prokvašení 10 litrů.

Suché kvasinky se před vlastním zakvašením vína nechají rozmnožit takto:
Obsah balíčku se vsype do čisté (vypařené) lahvičky o obsahu 150 ml, která se naplní do 3/4 převařenou ovocnou šťávou asi 25°C teplou (lze použít také jablečný mošt). Lahvička se uzavře vatou a nechá stát po dobu 72 hodin při teplotě kolem 25°C. Takto rozmnoženými kvasinkami se zakvasí ovocná šťáva.

Postup při přípravě vína 
Dobře vyčištěná, horkou vodou vymytá kvasná nádoba o obsahu 10 l se naplní do 9/10 ovocnou šťávou, upravenou cukrem a vodou podle tabulky. Nedoporučuje se láhev plnit více, aby š»áva při bouřlivém kvašení nevytekla. Do šťávy se dokonale spláchnou rozmnožené kvasinky, připravené podle návodu a l sáček živné soli VíNKA a uloží se do místnosti, ve které je asi 20 až 25°C. 

Při přípravě vína z ovoce, které se nelisuje (celé plody), např. Šípky, Trnky, dále z povidel a chlebových kůrek se doporučuje použít dvojnásobného množství kvasinek, tj. 2 sáčky na 10 litrů vína. 

Při přípravě vína ze sušeného ovoce se doporučuje ovoce svařit s vodou a cukrem 

Po bouřlivém kvašení se doplní kvasná nádoba svařenou ochlazenou vodou a víno se ponechá dokvasit. 

Po ukončení kvašení , obvykle za 3 - 6 týdnů se víno stočí z usedlých kalů gumovou vyvařenou hadičkou do čisté, nejlépe vyvařené nádoby tak, aby se kvasničný sediment nezvířil. Nádoba naplněná vínem až po hrdlo se uzavře buď opět kvasnou nebo čistou zátkou korkovou a nechá se asi 2 měsíce stát. Po této době se provede druhé stáčení vína z kalů a to již přímo do lahví. U běžných druhů ovoce se nevylučuje použití kvasinek bez přídavků živné soli. 

šťáva z některého ovoce je málo kyselá (např. z Hrušek, z třešní apod.), a proto by i víno mělo mdlou chu». Takové víno lze přikyselit kyselinou Citronovou. Uvedená receptura odpovídá pro ovoce průměrně sladké. Je-li ovoce méně sladké, je nutno množství Cukru ůměrně zvýšit. Předepsané množství šťávy lze snížit, avšak každý litr nutno nahradit l litrem vody a 25 dkg Cukru. Vína připravená podle této receptury jsou suchá až mírně nasládlá. Chceme-li připravit vína dezertní (sladká), zvýšíme podíl Cukru o 0,5 kg na 10 litrů vína a hotové víno dosladíme na každý litr vína podle chuti 5 až 10 dkg Cukru.

Produkt zatím nehodnocen
Související produkty
Varianty tohoto produktu

Vínka sušené vinné kvasinky hlubokoprokvášející 0,6 g

Email, na který Vám přijde odpověď
Zadejte kontaktní telefon
Vaše přání, alespoň 3 znaků
Hlídání produktu
Zadejte podmínky a email, na který chcete poslat zprávu při splnění těchto podmínek
Naposledy navštívené
VMD Drogerie s.r.o.
Paceřická 2773/1
19300 Praha 9
Česká republika
IČO: 06148735
DIČ: CZ06148735
Čeština
cz
Hungarian
hu