Natura Želatina v prášku na vaječnou a salámovou tlačenku 20 g
Návod na přípravu Natura Želatina na vaječnou a salámovou tlačenku:
Přivedeme k varu 150 ml vody, odstavíme a za stálého míchání vsypeme obsah sáčku. Po rozpuštění želatiny přilejeme 500 ml studené vody pro přípravu salámové tlačenky, nebo 250 ml studené. vody pro přípravu vaječné tlačenky. Vlažný a tekutý roztok želatiny smícháme se salámem, vejci, zeleninou, cibulí, sýrem apod., vlijeme do formy a necháme vychladnout 1 až 2 hodiny v chladničce.
Vaječná tlačenka:
Vlažný a tekutý roztok želatiny smícháme se 100 g měkkého salámu, 4 - 5 ks natvrdo uvařených a pokrájených vajec, 250 g zcezené sterilované zeleniny, případně přidáme tvrdý sýr a cibuli nakrájené na kostičky. Do směsi lze přidat 150 g majonézy s dochucením dle vlastních představ (sůl, koření, ocet). Směs promícháme a vlijeme do formy. Necháme vychladnout v chladničce 1 - 2 hodiny.
Jedlá Želatina (bílkovina živočišného původu).